headerafbeelding De ideale reisperiode voor Aruba

De ideale reisperiode voor Arubaeilandjes-header-titel

Ruud Door Ruud | 28 Apr 2021

Je wilt voordat je boekt natuurlijk weten wat de beste periode is om op vakantie te gaan naar Aruba. Hierbij vind je op één pagina alle informatie die je nodig hebt om te bepalen welke maanden het meest geschikt zijn.

De beste vakantieperiode naar Aruba

De beste maanden voor een zonvakantie zijn maart, april, juni en augustus, vanwege de meeste zonuren en de minste regenkans.

De laatste maanden van het jaar zijn ideaal om te ontsnappen aan het gure Nederlandse klimaat. Er is dan meer kans op regen, maar de temperaturen zijn nog altijd 27 à 28°C en het water 26 à 27°C. En de zon schijnt nog steeds 8 uur per dag.

De beste wind voor kitesurfers, zeilers en andere watersporters is er in januari tot en met maart.

Het klimaat op Aruba

Het tropische klimaat van Aruba zorgt voor een zonzekere strandvakantie. Niet voor niets is het eiland een populaire vakantiebestemming voor vooral Amerikanen en Nederlanders. De temperatuur buiten is door het jaar heen gemiddeld tussen 30°C en 33°C en het water in de oceaan is altijd aangenaam tussen de 26°C en 28°C.

De luchtvochtigheid is altijd hoog, waardoor het meestal klam aanvoelt. Daarom is het fijn dat er vrijwel altijd een verfrissend briesje staat.

Op Aruba is er minder regen en een rustigere wind dan op de andere Antilliaanse eilanden, en dat komt door de beschermde ligging bij de kust van Venezuela en omdat het eiland vrijwel plat is.

Er valt maar weinig regen op het eiland, zo’n 400 mm per jaar, vanaf 10 mm in mei tot maximaal 80 mm in oktober. De droogste periode is van februari tot en met september, en laatste maanden van het jaar is de kans op regen het grootst. De neerslag is meestal in de vorm van buien, waarna de zon weer volop schijnt, maar soms zijn er ook perioden met langdurige buien en grijze lucht.

Je hoeft niet bang te zijn voor storm of orkanen op Aruba. Het orkaanseizoen in het Caribisch gebied is vanaf juni tot december, maar doordat Aruba benedenwinds ligt, wordt het eiland praktisch nooit getroffen door orkanen. Wel kan een in het noorden passerende storm invloed hebben op het lokale weer.

staartjes
Passende Resorts

Leuk

Divi Dutch Village Beach Resort
8.5
Divi Dutch Village Beach Resort

Aruba | Druif Beach |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Paradera Park
8.7
Paradera Park

Aruba | Paradera |

 Buitenzwembad
 Wifi gratis

€€

bekijken

Riu Palace Aruba
8.7
Riu Palace Aruba

Aruba | Palm Beach |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€€

bekijken