headerafbeelding Over Ons

Over Ons

 

Wie zijn wij

Met ruim 18 jaar ervaring in de reiswereld hebben wij ons aanbod van vakantie overzichten in 2022 uitgebreid met Boomkip.nl.

Na onze ervaringen de afgelopen jaren met het bieden van het beste overzicht van kampeervakanties in Europa via Huurtent.nl, en het bieden van een overzicht voor vakantieparken binnen Europa met Vakantiekoffer.nl was het tijd voor onze andere grote liefde. 

De Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben ons de afgelopen jaren betoverd en verrast. Maar op alle websites die al online staan miste we essentiële informatie. Veel websites hebben verouderde informatie over de eilanden, en veel partners hebben beperkte informatie over de resorts die ze aanbieden.

 

Waarom je vakantie via Boomkip.nl uitzoeken?

Wij koppelen onze eigen ervaringen en kennis, goede informatie over de eilanden, en uitgebreide informatie over de resorts en hotels op één onafhankelijke website. Zo kan jij goed geïnformeerd het perfecte resort op één van de eilanden vinden, en vervolgens de prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken.

Wij hebben onze partners geselecteerd op basis van een goede en lange samenwerking. Voor een boeking via deze site ontvangen wij een vergoeding van onze partners. De service die wij bieden is voor jou als bezoeker volledig gratis. De prijzen bij onze partners blijven gelijk.

 

Wat is een Boomkip?

De boomkip is een Caribisch koosnaampje voor de groene leguaan. Doordat de groene leguaan koudbloedig is ligt deze graag op de weg of in de boom in de zon om op te warmen. En op Aruba, Bonaire en Curaçao zie je ze overal!

De eilandbewoners kwamen er achter dat deze groene leguaan ook wel lekker is in een stoofpotje, of gegrild. En aangezien de smaak toch wel heel erg dicht bij kip komt (met veel meer kleine botjes!) was de naam boomkip snel ontstaan.

Inmiddels wordt boomkip minder vaak gegeten op de eilanden, maar er zijn nog restaurants waar ook jij de boomkip kan proberen. Bezoek bijvoorbeeld eens het restaurant Jaanchies in Westpunt op Curaçao, hier ontmoet je de wandelende menukaart. Deze oudere meneer vertelt je graag het menu van de dag, waar een stoofpotje boomkip zeker niet op ontbreekt!

 

Ruud, Virginie, Valérie en Robert