headerafbeelding Klein Curaçao

Klein Curaçaoeilandjes-header-titel

Robert Door Robert | 12 Apr 2021

Pak je handdoek en je snorkelspulletjes en stap op een van de boten die in zo’n 1 á 2 uurtjes naar het bounty eiland Klein Curaçao varen. Je vindt hier een van de mooiste stranden ter wereld. Vroeger woonden hier vissers, maar nu is het eiland  onbewoond en onbebouwd, met uitzondering van enkele strandhutjes met eten en drinken en de karakteristieke vuurtoren. Je kunt hier een fantastische dag op het paradijselijke strand doorbrengen.

Klein Curaçao is een plat eilandje van zo’n 2km² met het langste en witste strand van heel Curaçao. Je wandelt in 2 uurtjes het hele eiland rond, en onderweg kom je een paar bijzonderheden tegen, waarover later meer. Bij helder weer kun je Bonaire in de verte zien liggen.

Op de westkust van Klein Curaçao vind je een verzorgd strand en strandtentjes die van alles aanbieden zodat je ook kunt genieten van een drankje in de schaduw van de palapa’s, de rieten parasols. En af en toe strijkt er een pelikaan neer.

De zon schijnt hier fel, en met het witte strand en de spiegelende zee kan het hard gaan. Er is weinig schaduw op het platte eiland, dus vergeet niet om een hoed of petje mee te nemen. Smeer je goed in met beschermende zonnebrandcrème en drink vooral genoeg water!

Dagtrip met de boot

Er zijn verschillende organisaties die een dagtrip naar Klein Curaçao aanbieden. Er zijn veel groepsreizen, maar je kunt er ook voor kiezen om privé een boot te huren.

Je stapt ’s morgens vroeg op de boot en je komt aan het einde van de dag weer terug. De reis erheen en later weer terug is al een beleving.

Je kunt kiezen uit diverse types boten, zoals een catamaran, een luxe motorjacht of zelfs een powerboot.

Je stapt op bij het Spaanse Water of bij Caracas Baai en gaat voor anker voor de kust bij Klein Curaçao. Een kleine boot brengt je dan naar het strand.

Je moet wel enigszins rekening houden met de wilde zee, de golven en de wind kunnen soms flink tekeer gaan. Dat geldt zeker voor de heenweg als je tegen de golven in vaart.

De kosten zijn vanaf zo’n € 80 per persoon, en hier is de lunch vaak ook inbegrepen. Er zijn ook luxere dagtrips, met een gezellige BBQ, en zelfs All-In is mogelijk. Je kunt je trip naar Klein Curaçao al in Nederland reserveren, zodat je de boot niet mist!

Slapen op Klein Curaçao

Bijzonder is een overnachting op Klein Curaçao. Een superervaring!

Als tegen de avond de meeste bezoekers weer vertrekken, de zon onder gaat en het kampvuur wordt aangestoken, dan voel je je een met het eiland en de sterren.

’s Morgens ontwaak je in het ochtendgloren op een onbewoond eiland met alleen het ruisen van de zee en een enkele vogel in de lucht.

Snorkelen zeeschildpadden

Je hebt je snorkelspulletjes ook ingepakt? Daar krijg je geen spijt van.

Klein Curaçao onderwater is fantastisch! Het is rustig, het water is lekker warm en kristalhelder met zicht tot wel 30 meter. Er ligt hier een mooi koraalrif en je ziet veel vissen.

De kans is groot om hier zeeschildpadden te ontmoeten die je rustig zwemmend passeren. Het is een beschermde diersoort, dus geniet van de unieke ervaring, zwem met ze mee, maak foto’s en filmpjes, maar raak ze niet aan.

Voor duikers is dit niet de eerste plaats waar je aan denkt, maar een duiktrip naar het eiland levert een fantastische ervaring op. Denk aan het ongelofelijk heldere water, de kans op een ontmoeting met zeeschildpadden, en het koraalrif met verticale wand tot wel 40 meter diep.

De verlaten vuurtoren

De verlaten roze vuurtoren op het midden van het eiland kun je niet missen. Het is een fotogeniek monument op een kwartiertje lopen vanaf het strand, bij voorkeur in de ochtend als het nog niet te heet is. Trek wel dichte schoenen aan, want er groeien overal prikplanten.

De eerste vuurtoren is gebouwd in 1850 omdat boten het vlakke eiland vaak over het hoofd zagen en vastliepen op de kust. De toren is na een storm herbouwd in 1913 midden op het eiland en daarna enkele malen gerestaureerd.

De restauratie is nog niet volledig, dus het beklimmen van de toren is af te raden. Wel schijnt er nog altijd licht in de toren, maar nu flitsen de led-lampen op zonne-energie.

Het scheepswrak

Als je vanaf de vuurtoren nog een stukje doorloopt naar de kust, dan kom je bij het roestige wrak van de resten van een zeeschip dat in de 60-er jaren is vastgelopen op het rotsige strand.

Je herkent nog de stuurhut en het achterdek, de rest is verdwenen. Het levert een mooie foto op als de golven tegen de ijzeren romp beuken; het is niet slim om het wrak te beklimmen. Vlak bij het wrak vind je nog een gestrande houten boot op zijn kant.

Oude graven

Wandel je verder het eiland rond, dan kom je in het noordwesten nog de overblijfselen tegen van een quarantainegebouw. Curaçao is nu een tropisch vakantieparadijs, maar het heeft ook een tragisch slavenverleden. Zieke slaven werden hier in quarantaine gezet voordat ze naar Curaçao gingen.

Op het zuidelijk gedeelte van het eiland zijn graven gevonden van slaven die de reis niet overleefd hebben.

staartjes
Passende Resorts

Leuk

Beleef Curaçao
9
Beleef Curaçao

Curaçao | Spaanse Water |

 Buitenzwembad
 Wifi gratis

€€

bekijken

Papagayo Beach Hotel
8.5
Papagayo Beach Hotel

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao
8.4
Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Casa Amalia
8.2
Casa Amalia

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Binnenzwembad
 Wifi gratis

€€

bekijken