headerafbeelding Top 10 Stranden Aruba

Top 10 Stranden Arubaeilandjes-header-titel

Robert Door Robert | 07 Apr 2021

One Happy Island – dat is Aruba, maar de altijd aanwezige zon, de azuurblauwe oceaan en de spectaculaire witte stranden zijn toch de belangrijkste redenen om een vakantie naar het eiland te boeken. De Caribische sfeer, de relaxte omgeving en de vriendelijke mensen krijg je er zomaar bij. Hierbij vind je onze lijst van de mooiste en meest bijzondere stranden op Aruba. En er zitten pareltjes bij: niet verder vertellen…

De bekendste - Palm Beach

De zogenaamde high-rise area Palm Beach is favoriet bij de Amerikaanse toeristen. Je dompelt je hier onder in luxe en op het strand worden alle activiteiten georganiseerd die je maar kan bedenken.

Je kan hier diverse watersporten beoefenen, er zijn veel strandevenementen en je komt om in de restaurants en bars. In de  avond verandert het hele strand in één grote beach club.

Vanaf Palm Beach starten ook veel georganiseerde snorkeltours. Verder vind je twee megagrote winkelcentra, diverse souvenirshops, en een aantal discotheken vlak bij Palm Beach.

Top 10 Stranden Aruba

Tussen de locals - Boca Catalina

Bij Malmok Beach ligt een mooi baaitje, Boca Catalina. Hier kun je ontspannen en zie je vooral Arubaanse gezinnen op het strand. Het blauwe water nodigt uit om te zwemmen of te snorkelen en even niets doen in de zon.

Verstopt tussen de mangroves - Mangel Halto

Iets ten zuiden van het Spaans Lagoen ligt het leuke strandje Mangel Halto. Het strand is wat verborgen dus je moet goed zoeken, maar dan kom je op een klein strandje met enkele palapa’s tussen de mangrovestruiken. Er zijn hier genoeg schaduwrijke plekjes, het water is ondiep en het is een mooie plek om de zonsondergang te beleven.

boomkip
Top 10 Stranden Aruba

De mooiste - Eagle Beach

Ten zuiden van Palm Beach ligt Eagle Beach, door Tripadvisor benoemd als één van de mooiste stranden ter wereld. Ondanks dat is het hier lang niet zo druk als Palm Beach.

Het is het mooiste en breedste strand van het eiland. Je kunt hier heerlijk picknicken onder de bomen op het strand. Aan de noordzijde vind je de bekende fofoti boom, die symbool staat voor Aruba.

staartjes

Rust en ruimte - Rodger’s Beach

Het is even wennen, het uitzicht op de industrie aan de rechterkant, maar verder is het een mooie plek voor een stranddag. Je komt via een trap op het lange, smalle strand met weinig voorzieningen en loopt zo het water in. Het duikcentrum op het strand verhuurt snorkelsets en duikuitrusting. Zoek je rust, dan is dit een ideale plek.

Zonnen en snorkelen - Arashi Beach

Aan de noordkant van het populaire Malmok, aan de westpunt ligt het lange, smalle strand van Arashi Beach. Populair bij de Arubanen en een mooie plek om te snorkelen. Vlakbij staat ook de California Lighthouse, leuk om ook even te bezoeken.

Het bountystrand - Manchebo Beach

Een prachtig strand met veel voorzieningen. Omdat het op een deltavorm ligt zie je overal de blauwe oceaan om je heen. Hier op het brede witte strand met de palmbomen om je heen geeft je een echt bountygevoel.

Manchebo Beach ligt in het verlengde van Eagle Beach. Er liggen een paar 4-sterren hotels direct aan het strand, het Manchebo Beach Resort and Spa, en het Bucuti & Tara Beach Resort.

Top 10 Stranden Aruba

In een fantastische baai - Baby Beach

Op het zuidelijkste puntje van Aruba ligt Baby Beach. Het strand ligt in een van de mooiste baaien van het eiland. Het water is rustig, helder en superblauw en het strand is fantastisch. Ideaal voor kinderen, want het water is warm en ondiep. Er zijn hier genoeg schaduwplekken om even te relaxen na het zwemmen, en er zijn diverse strandtentjes voor een hapje en drankje.

Vergeet je snorkelset niet! Er is een speciaal gedeelte voor snorkelaars en je ziet hier de mooiste vissen.

Kijken naar kitesurfers - Boca Grandi

Aan de oostkant van Aruba ligt Boca Grandi, een paradijselijk en rustig strand dat vooral populair is bij ervaren kitesurfers. Ga kijken naar de spectaculaire sprongen die ze maken en verbaas je over de snelheid waarmee ze over het water gaan.

boomkip
Top 10 Stranden Aruba

Exclusief - Renaissance Island

Voor de kust ligt een privé-eiland met een van de mooiste stranden van Aruba. Je kunt hier met de boot naartoe, als gast van het Renaissance hotel. Er zijn zelfs speciale kamers op Renaissance Island waar je kan verblijven. Als je géén gast van het Renaissance hotel bent kan je hier ook naartoe, maar dan betaal je wel een flink bedrag voor het boot kaartje.

Er zijn hier verschillende plekjes met parasols en hangmatten om na het te zwemmen te relaxen.

staartjes
Passende Resorts

Leuk

Renaissance Wind Creek Aruba Resort
8.8
Renaissance Wind Creek Aruba Resort

Aruba | Oranjestad |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€€

bekijken

Manchebo Beach Resort & Spa
9.2
Manchebo Beach Resort & Spa

Aruba | Eagle Beach |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€€

bekijken

RIU Palace Antillas
8.6
RIU Palace Antillas

Aruba | Palm Beach |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Boardwalk Boutique Hotel
9.6
Boardwalk Boutique Hotel

Aruba | Palm Beach |

 Buitenzwembad
 Wifi gratis

€€€

bekijken