headerafbeelding Top 10 Stranden Curaçao

Top 10 Stranden Curaçaoeilandjes-header-titel

Robert Door Robert | 12 Apr 2021

Je gaat vooral op vakantie naar Curaçao om te genieten van het mooie weer, de zee en de stranden. Op het eiland zijn er zoveel verschillende prachtige stranden dat je elke dag wel ergens anders heen kunt. Er is keuze uit zo’n 40 brede stranden, strandjes of kleine boka’s.

Het ene strandje is stil, verlaten en onontdekt, het andere strand is druk en levendig. Voor iedereen is er een perfect strand op Curaçao.

 Bijna alle strandjes liggen aan de zuidwestkant van het eiland; de noordoostkant is ruig en rotsig dus hier vind je een stuk minder stranden. Het zuidwesten heeft ook weinig last van de passaatwind die vrijwel altijd vanuit het noordoosten komt, en de Caribische zee is hier daarom altijd kalm en perfect voor een strandvakantie.  

Eenmaal aan zee je plekje gevonden ervaar je snel het tropische bounty strand-gevoel. Diverse stranden op Curaçao zijn privé en hier betaal je vaak een klein bedrag voor toegang. De voorzieningen op het strand zijn dan ook goed verzorgd, en vaak zitten in de prijs ook heerlijke strandbedjes. Er zijn ook nog veel mooie vrij toegankelijke stranden.

Welke stranden wij de mooiste vinden? Wij hebben een lijst opgesteld met onze favorieten stranden voor elk doel.

staartje

Grote Knip (Playa Kenepa Grandi / Playa Abou)

Aan de westpunt van Curaçao vind je Grote Knip, ook wel Playa Abou of Kenepa Grandi genoemd. Dit is een van de bekendste stranden op Curaçao en het witte strand heeft een echt tropisch sfeertje.

Toegang is gratis en er is een ruime parkeerplaats. Je vraagt je op de rit ernaartoe misschien af waarom er dan een verlaten tolhuisje staat bij het strand, maar eerder waren er plannen om voor dit strand te laten betalen.

Top 10 Stranden Curaçao

Dat hoeft gelukkig niet, maar verwacht hier ook geen eettentjes of luxe ligbedjes. Lopend vanaf de parkeerplaats naar beneden heb je een mooi uitzicht over de Grote Knip. Vooral in het weekend is het strand populair bij de Antilliaanse families, die met hun koelbox volgeladen met eten en drinken een mooie stranddag beleven.

Dit uitgestrekte strand is een aanrader voor zonnen en zwemmen. Het mooie witte zandstrand loopt geleidelijk af in zee, ideaal voor kinderen. Snorkelen kan je het beste bij de rotsen, maar veel mooie vissen zitten hier niet. Leg je handdoek op een (betaald) ligbedje in de schaduw onder de palapa’s of onder de bomen.

Top 10 Stranden Curaçao

Prettige stranddag op Kleine Knip (Playa Kenepa Chiki)

Onderweg naar Grote Knip kom je langs Kleine Knip, ofwel Kenepa Chiki. Beide stranden zijn vernoemd naar het landhuis Knip in het binnenland. Het strandje van Kleine Knip is niet toeristisch, heeft gratis toegang en je kan direct bij het strand parkeren.

Neem je eigen eten en drinken mee, want de enige snackbar hier is eigenlijk nooit open. Er zijn diverse palapa’s met banken om te zitten. Een gezellig strandje met gezellige drukte in het weekend door de populariteit bij de locals.

boomkipje

Het natuurlijke strand bij Kees op Daaibooi

Daaibooi is een prachtig natuurlijk strand, en erg geliefd bij de locals. Je kunt hier gemoedelijk de dag doorbrengen op een gehuurd bedje. Het strand is gratis, maar er is wel een snackbar met terras en er zijn toiletten en douches. Alles onder beheer van Kees van Dongen, die hier al zo’n tien jaar de goede sfeer op Daaibooi bepaalt.

Het witte strand van Playa Daaibooi staat vol palmbomen en palapa’s, dus er is genoeg beschutting tegen de zon. Tussen de kliffen is het water ondiep, en een top snorkelgebied waar het krioelt van de visjes.
 

staartje

Meer dan genoeg reuring op Mambo Beach / Cabana Beach

Als je over de langgerekte boulevard loopt, van Resort Van Der Valk Kontiki naar het Seaquarium, dan kom je langs verschillende stranden: Cabana Beach (of Kontiki Beach), Seaquarium Beach en Mambo Beach. Hier kom je niets te kort; witte stranden en overal (betaalde) ligbedden met bediening, een winkelcentrum, restaurants en bars in overvloed en ’s avonds genoeg (live-)muziek.

Overal staan palmbomen en palapa’s die schaduw geven. Veel aanliggende hotels hebben hier hun vaste stukje strand. Je kunt je hier van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vermaken.

Top 10 Stranden Curaçao

Happy hour bij Kokomo Beach

Een kwartiertje rijden van Willemstad vind je Kokomo Beach aan de Vaerssenbaai. Het strand is niet zo groot, maar de voorzieningen zijn goed, en de Kokomo Beachclub is een prima restaurant dat zelfs bestellingen op het strand uitserveert. Het is één van de meest populaire stranden van het eiland. Helaas is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.

Je betaalt geen entree en de sfeer is gemoedelijk. Huur een strandbedje of ga in de schaduw onder de palmbomen. Je kunt een frisse duik nemen vanaf de steiger, of een foto maken van je partner op de schommel in het water.

Heb je zin in een gezellige middag, dan is de zondag hier een aanrader. De zondagse Family Day begint met een DJ, aansluitend happy hour en een live band. Het kan dan wel druk worden.

boomkip
Top 10 Stranden Curaçao

Luxe en comfort in de Jan Thiel Baai

Zoek je gezelligheid, vermaak en luxe? Dan is de toeristische Jan Thiel Baai een aanrader. Het is hier altijd levendig op het strand en op de terrassen van de verschillende restaurants en barretjes.

Jan Thiel wordt ook wel eens liefkozend "klein Nederland" genoemd. De resorts rondom Jan Thiel zijn zeker populair bij de Nederlandse toerist. En dat is niet zonder reden. De Happy Hours bij Zanzibar zijn berucht, en er is hier elke avond gezelligheid.

staartjes

Het bountystrand van Cas Abou (Cas Abao, Bon Bini Beach)

Een droomstrand met wit zand, ruisende palmbomen en een azuurblauwe zee. Welkom op Cas Abou. Je betaalt hier voor toegang en bedjes, maar daar krijg je ook een geweldig strand voor. Zwemmen is hier fantastisch, want de zeebodem bestaat uit wit zand en daardoor is het water spectaculair blauw. Hier is het strand ook ideaal voor kinderen doordat het afloopt in de zee. Er is hier een snackbar en een bar, en douches, toiletten en kleedcabines.

Het strand is ook bekend als Bon Bini Beach, van een televisieserie die hier enkele jaren terug opgenomen is. Als je geluk hebt maak je hier ook een Antilliaanse bruiloft mee.

Top 10 Stranden Curaçao

De Caribische zee bij Playa Porto Mari

Hier vind je een van de mooiste stranden van Curaçao, met oogverblindend wit zand en een tropisch blauwe zee. Playa Porto Mari is goed verzorgd, met palapa’s, ligbedden, een restaurant met een groot terras, douches, toiletten, kluisjes, en een grote parkeerplaats. Je betaalt hier wel voor het strand. Deze plek is erg populair en vooral druk in de weekenden.

De azuurblauwe Caribische zee heeft bij Porto Mari ook een fantastische onderwaterwereld, dus huur hier een snorkelsetje en bekijk de mooiste vissen en andere zeebewoners. Of neem een les bij de duikschool om het uitgestrekte rif te bezoeken. Er is een leuke snorkelroute langs de kust en er zijn diverse duikroutes.

staartjes

Het exclusieve strand bij Blauwbaai (Blue Bay)

Het strand van Blauwbaai hoort bij het luxe Blue Bay resort, maar iederéén is welkom op het grootste strand van Curaçao. Je vindt Blauwbaai iets ten noorden van Willemstad. Het goed verzorgde strand is meestal rustiger dan Jan Thiel of Mambo Beach, waarschijnlijk omdat veel mensen denken dat het strand alleen voor hotelgasten is.

Je betaalt entree bij de ingang en rijdt direct op het mooie witte zandstrand af. Er is een gezellige bar, vaak met live muziek, en als je trek hebt kun je terecht bij de snackbar of het restaurant. Er is genoeg beschutting onder de palmen of de palapa’s, en de rustig aflopende zee is erg geschikt voor kinderen. Ze kunnen ook fijn spelen in de speeltuin of zwemmen in het zwembad van het resort.

Op het strand zit ook de PADI 5 sterren duikschool Blue Bay Dive. Als je het water op wilt, kun je hier een kayak of sup huren. Uiteraard kan je hier ook terecht voor snorkel- of duikspullen en duiklessen.

Je eigen strand bij Playa Jeremi

Je rijdt via een onverharde weg naar dit kleine kiezelstrandje zonder voorzieningen en met weinig schaduw. Toch staat deze beschutte baai in ons lijstje, want er heerst een geborgen en intieme sfeer. Wat later op de middag is dit een fijn plekje om je handdoek neer te leggen. Playa Jeremi is een openbaar toegankelijk strand, en er is dus gratis toegang.

Je kunt hier ook prachtig snorkelen en duiken. Aan de randen van de baai zie je prachtige koralen en het krioelt van de vissen langs de rotswanden.

staartjes
Passende Resorts

Leuk

Avila Beach Hotel
9
Avila Beach Hotel

Curaçao | Willemstad |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€€

bekijken

Casa Amalia
8.2
Casa Amalia

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Binnenzwembad
 Wifi gratis

€€

bekijken

Papagayo Beach Hotel
8.5
Papagayo Beach Hotel

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao
8.4
Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao

Curaçao | Jan Thiel Baai |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken