headerafbeelding Waarom Bonaire de ideale locatie is voor jouw huwelijksreis!

Waarom Bonaire de ideale locatie is voor jouw huwelijksreis!eilandjes-header-titel

Robert Door Robert | 30 Dec 2022

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje, of ben je net getrouwd, en ben je nu op zoek bent naar dé locatie voor jouw huwelijksreis? Dan zit je hier goed! Bonaire is hier namelijk de ideale locatie voor.

Dit prachtige eiland in de Caribische zee biedt talloze mogelijkheden voor een romantische huwelijksreis. Niet alleen heb je talloze witte parelstranden waar je kan zonnebaden op het strand bij de azuurblauwe zee, maar ook zijn er op het eiland talloze activiteiten te ondernemen. Tip: regel wel een huurauto, anders kom je niet ver op het eiland!

Duiken en Snorkelen

Bonaire is een populaire duik- en snorkelbestemming vanwege het heldere water en het rijke onderwaterleven. Er zijn talloze duikscholen op het eiland waar je duik- en snorkelcursussen kunt volgen, of je kunt gewoon samen het water in duiken en de onderwaterwereld verkennen.

Bonaire heeft ook een aantal prachtige snorkelplekken, zoals bijvoorbeeld het Klein Bonaire, een onbewoond eiland vlakbij Bonaire waar je kunt snorkelen tussen de koraalriffen en de tropische vissen. Op Bonaire wordt elke duikspot duidelijk aangegeven met een gele kei; hierdoor zie je direct de locatie en naam van de duikspot. Zoals hieronder bij een van bekendste duikspots op Bonaire "1000 steps", hier kom je bijna gegarandeerd zeeschildpadden tegen!

1000 steps beach

Avontuur in de natuur

Het meest bekende stukje natuur op Bonaire is natuurlijk Washington Slagbaai National Park, in dit nationale park op het noorden van het eiland kan je op ontdekkingsreis langs de flora en fauna van Bonaire. Het park bereik je het makkelijkst per auto en is ook te ontdekken per auto. Wil je het iets avontuurlijker maken? Dan kan je het park ook op de mountainbike ontdekken of per paard. Regel dit wel van tevoren met een verhuurbedrijf.

Breng ook zeker een bezoek aan het Donkey Sanctuary en regel een rondleiding per kayak door de mangrove bij het Mangrove Center. Er zijn ook een aantal locaties op het eiland waar je goed kan kitesurfen (Kite Beach), windsurfen (Sorobon Beach). De wind op Bonaire staat altijd ideaal voor beide sporten!

Washington Slagbaai Park

Romantiek

Al langzaam aan zin aan het krijgen in je huwelijksreis naar Bonaire? Of heb je nog wat extra overtuigingskracht nodig? 😄

Bonaire staat bol van romantiek door de rust die op het eiland heerst. Hier kom je niet naar toe om dagen lang cultuur te snuiven, of om feest te vieren op een groot festival. Op Bonaire heerst rust en stilte. Tijd om even helemaal samen te zijn.

Er zijn diverse resorts die de luxe kunnen bieden die jullie nodig hebben om even helemaal tot rust te komen in je trouwbubbel. En er zijn ook voldoende romantische plekjes te vinden op het eiland voor een uniek moment samen.

Ga samen uit eten bij Brass Boer, het zusterrestaurant van de Librije in Zwolle, waar je vanaf het terras uitkijkt op de zee en geniet van hoogstaand eten. Sta tijdens je vakantie één dag vroeg op om de trek van de flamingo's vanaf Bonaire naar Venezuela te zien (deze vliegen over de zuidelijke vuurtoren zodra de zon op hun hoofd schijnt). En ontdek het levendige Kralendijk in de avond met een overheerlijke cocktail.

Proost op jullie huwelijksreis vanaf het terras van Brass Boer!

Brass Boer Terras
staartjes
Passende Resorts

Leuk

Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire
8.8
Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort Bonaire

Bonaire | Kralendijk |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Delfins Beach Resort
8.8
Delfins Beach Resort

Bonaire | Belnem |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken

Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort Bonaire
7.9
Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort Bonaire

Bonaire | Kralendijk |

 Restaurant
 Buitenzwembad
 Direct aan zee en/of strand
 Wifi gratis

€€

bekijken